U Zagrebu najavljena manifestacija ¨Pidoća & Debit se vole¨

Jučer je u Zagrebu, u dvorištu vinoteke Vintesa, najavljena manifestacija Pidoća & Debit se vole koja će se održati u Šibeniku 11.6.2022. u organizaciji TZ grada Šibenika i TZ Šibensko-kninske županije.

Tri vinarije iz Šibenika i okolice predstavile su svoje debite i još nekoliko odabranih vina autohtonih sorti. Uz vina vinarije Sladić, Testament i Vinoplod degustirale su se i pidoće (dagnje) iz Šibenskog kanala, koje su idelan partner debitu. Uz vino, pidoće i glazbu uživao je veliki broj posjetitelja kojima je ovo bio odličan uvod za glavno događanje u Šibeniku.

Za razliku od ograničenog broja sudionika u Zagrebu, šibenska manifestacija okupiti će puno više vinara koji proizvode debit, a restorani će pripremiti više različitih jela na temu dagnji ili pidoća, kako ih domaći ljudi nazivaju.

A ako niste znali pidoća je školjka iz Šibenskog kanala, debit je vinska sorta šibenskog zaleđa, a proljeće je vrijeme kada i jedan i drugi sazrijevaju. Tada meso u ljušturi pidoće počinje bujati, a u isto vrijeme mladi i lepršavi debit spreman je za izlazak iz podruma. Kada se sretnu i sljube na vašem nepcu oni postaju savršeni par i tada shvatite ono što vam želimo reći - Pidoća & Debit se vole!😊

Vidimo se u Šibeniku 11.6.2022.!

Fotogalerija