FOTO: RUDINA PRESS

Jezerima dodijeljena najstarija turistička nagrada u Hrvatskoj!

Svečana dodjela nagrada šampionima Turističke patrole Večernjeg lista te restoranima na kontinentu i moru koji su osvojili Večernjakove zvjezdice održana je 11. listopada u kampu "Jezera village" u Jezerima na otoku Murteru, ovogodišnjem pobjedniku između 29 destinacija na Jadranu! 

 

I ove godine reporteri Večernjeg lista otkrivali su čari malih mjesta istražujući 29 morskih te 16 kontinentalnih destinacija u tradicionalnoj Turističkoj patroli. 

Titulu najbolje destinacije kontinentalne Hrvatske odnijelo je Suhopolje, a dva restorana koja dijele prvo mjesto su restoran Terbotz iz Štrigove i krčma Vivodina iz Vivodine. U kategoriji najbolje destinacije jadranske Hrvatske pobijedila su Jezera i restoran Skif iz Igrana. Jezera su osvojila 96 od maksimalno stotinu bodova, a ocjenjivani su gostoljubivost i susretljivost, čistoća i urednost mjesta, plaže, raznolikost smještaja, kvaliteta ugostiteljske ponude, sadržaji za djecu, događanja, opskrbljenost, autohtonost te opći dojam.

Jezera - skriveni biser Jadrana

Jezera su smještena na jugoistočnoj strani otoka Murtera i broje oko tisuću stanovnika, a dolaskom gostiju u ljetnim mjesecima ta se brojka penje i do 3000. Svojom ponudom i kvalitetom ovo mjesto ribara i pomoraca pravi je raj za sve one koji uživaju u kupanju i sunčanju, zanimljivim manifestacijama te ukusnoj hrani bogatoj svježom ribom. Uz nagrađivanu ACI marinu Jezera, s međunarodnom školom jedrenja-nautičkom akademijom i charterom, Jezera imaju turističko naselje, kampove i veliki broj kreveta u obiteljskom smještaju koji zadovoljavaju turiste različitih potreba i platežne moći. Ovaj skriveni biser Jadrana dobitnik je brojnih priznanja, od kojih se ističe jedanaest Plavih cvjetova Hrvatske turističke zajednice, a tu su registrirana i 32 otočka proizvoda te četiri kulturna dobra. Jedno od njih je i jezerski mornarski bal koji su pred dobitnicima i uzvanicima izveli članovi kulturno umjetničkog društva "Koledišće" koje pod neumornom palicom Nenada Milina, dugogodišnjeg direktora Turističke zajednice mjesta Jezera i posvećenog promotora svoga kraja, više od 50 godina čuva i obnavlja tradiciju otoka Murtera.

Nagradu za šampiona turizma direktorici turističke zajednice Jezera Etidi Pavlić uručio je izaslanik ministrice turizma Slavko Štefičar, ravnatelj Uprave za održivi razvoj i konkurentnost turističke destinacije. 

Turističku patrolu Večernji list pokrenuo je 1975. godine, a nagrada šampionima turizma koja se od tada dodjeljuje najstarija je turistička nagrada u Hrvatskoj.

 

Fotogalerija