FOTO: VALERIO BARANOVIĆ
¨Pidoća&Debit se vole¨

Kušajte šibenske pidoće uz lokalna vina

Oko Šibenskog mosta vjerojatno ste vidjeli uzgajališta školjaka gdje se uzgajaju dagnje ili kako se u Šibeniku kaže pidoće. Zbog obližnje rijeke Krke i fitoplanktona kojima se dagnje hrane, ovo područje proizvodi posebno brzorastuće i velike školjke. Iako dagnje ne bi mogle preživjeti u slatkoj vodi jer su zapravo morske školjke, hranjive tvari koje rijeka teče kroz krški, vapnenački teren značajno pridonose njenom rastu i kvaliteti. Dagnje počinju rasti u proljeće, s dolaskom toplijeg vremena, postaju punije i ukusnije. Otprilike u isto vrijeme novi debit se toči u boce i kreće na tržište. Susreću se za vašim stolom i omogućuju vam uživanje u bogatoj i mladoj dagnji i svježem i laganom debitu.

Isprobajte i sami ovaj rajski spoj 10. lipnja na šibenskoj rivi od 19 sati kada će desetak restorana i lokalnih uzgajivača pidoća pripremati školjke po svojim receptima, a vinari će lijepo ohladiti i preporučiti debit koji će najbolje parirati pojedinom receptu.

Delicije od pidoća pripremaju:

BISTRO LUCE & BRIGITA

Obala dr. Franje Tuđmana 10A, Šibenik

Pidoće s njokama

RESTORAN & BAR JADRAN

Obala dr. Franje Tuđmana 52, Šibenik

Pidoće na crveno s tjesteninom 

PLATFORMA 22 d.o.o., vl. Matija Bumbak i Krešo Kovač

Pidoće na buzaru u Big panu ( show cooking )  

RESTORAN PJAT

Trg Pavla Šubića I 3, Šibenik

Pidoće na brudet s palentom 

Ribarski obrt CIPACLUKI, vl. BOŽO PETRIČEVIĆ

Pidoće na buzaru  

KONOBA ŠJOR

Dobrić 1, Šibenik

Pidoće od Šjora 

KONOBA MAITO & CAMPANELO by Chef Mate Sučić

Obala dr. Franje Tuđmana 1, Šibenik & Sučići 6, Mirlović Zagora

Spuma od krumpira i poriluka s dimljenim pidoćama i kremom od cikleDebit vinarije:

Vinarija Vinoplod

Vinarija Birin

Vinarija Baraka

Vinarija Sladić

Vinarija Ante Sladić

Vinarija Testament

Vinarija Rak

Vinarija Lasin – Džapo

Vinarija Prgin

Vinarija Škovina

Ljubavi pidoće i debita će ove godine kumovati i maslinova ulja Šibensko kninske županije, koja su svoju kvalitetu potvrdila na brojnim svjetskim natjecanjima:

  • OPG Mudrina, Skradin - Krvavica, Oblica
  • OPG Laurenta Domagoj Živković, Zečevo Rogozničko - Oblica
  • Đani Lazar, Pirovac - Oblica
  • Ante Urem, Pirovac - Blend (Coratina,Frantoio, Mašnjača, Oblica i Krvavica)
  • OPG Natura Škoj, Prvić Šepurine - Oblica, Levantinka
  • OPG Podrug, Piramatovci - Oblica, Krvavica
  • OPG Uroda - Leccino, Lastovka, Oblica
  • SOPG Ante Rupić, Grebaštica - Oblica
  • Uljara Laća, Skradin - Krvavica
  • Uljara Sv. Ivan, Vodice - Blend (Oblica, Levantinka, Leccino, Frantoio, Pendolino)

Veselimo se Vašem dolasku 10. lipnja na Šibenskoj rivi, a ukoliko propustite događaj, u šibenskim restoranima vas očekuje cijeli tjedan bogata ponuda ove izvrsne kombinacije koja će vam zasigurno razveseliti okusne pupoljke.

Restorani koji će sudjelovati u tjednu pidoće & debita:KONOBA MAITO & CAMPANELO by Chef Mate Sučić

Obala dr. Franje Tuđmana 1, Šibenik & Sučići 6, Mirlović Zagora

Kontakt: 099 706 7777

KONOBA ŠJOR

Dobrić 1, 22000 Šibenik

Kontakt: 099 292 9877

RESTORAN PJAT

Trg Pavla Šubića I 3, Šibenik

Kontakt: 098 942 3780

RESTORAN & BAR JADRAN

Obala dr. Franje Tuđmana 52, Šibenik

Kontakt: 022 242 000

BISTRO LUCE & BRIGITA

Obala dr. Franje Tuđmana 10A

Kontakt: 095 539 7802

LE JARDIN RESTAURANT

Obala dr. Franje Tuđmana, Šibenik

Kontakt: 091 917 1475

VISIANI BISTRO & BAR

Obala dr. Franje Tuđmana 2, Šibenik

Kontakt: 022 485 814

Fotogalerija