Kušajte šibenske pidoće uz lokalna vina
Oko Šibenskog mosta vjerojatno ste vidjeli uzgajališta školjaka gdje se uzgajaju dagnje ili kako se u Šibeniku kaže pidoće. Zbog obližnje rijeke Krke i fitoplanktona kojima se dagnje hrane, ovo područje proizvodi posebno brzorastuće i velike školjke. Iako dagnje ne bi mogle preživjeti u slatkoj vodi jer su zapravo morske školjke, hranjive tvari koje rijeka teče kroz krški, vapnenački teren značajno pridonose njenom rastu i kvaliteti. Dagnje počinju rasti u proljeće, s dolaskom toplijeg vremena, postaju punije i ukusnije. Otprilike u isto vrijeme novi debit se toči u boce i kreće na tržište. Susreću se za vašim stolom i omogućuju vam uživanje u bogatoj i mladoj dagnji i svježem i laganom debitu.
Isprobajte i sami ovaj rajski spoj 10. lipnja na šibenskoj rivi od 19 sati kada će desetak restorana i lokalnih uzgajivača pidoća pripremati školjke po svojim receptima, a vinari će lijepo ohladiti i preporučiti debit koji će najbolje parirati pojedinom receptu.
Delicije od pidoća pripremaju:
BISTRO LUCE & BRIGITA
Obala dr. Franje Tuđmana 10A, Šibenik
Pidoće s njokama
RESTORAN & BAR JADRAN
Obala dr. Franje Tuđmana 52, Šibenik
Pidoće na crveno s tjesteninom
PLATFORMA 22 d.o.o., vl. Matija Bumbak i Krešo Kovač
Pidoće na buzaru u Big panu ( show cooking )
RESTORAN PJAT
Trg Pavla Šubića I 3, Šibenik
Pidoće na brudet s palentom
Ribarski obrt CIPACLUKI, vl. BOŽO PETRIČEVIĆ
Pidoće na buzaru
KONOBA ŠJOR
Dobrić 1, Šibenik
Pidoće od Šjora
KONOBA MAITO & CAMPANELO by Chef Mate Sučić
Obala dr. Franje Tuđmana 1, Šibenik & Sučići 6, Mirlović Zagora
Spuma od krumpira i poriluka s dimljenim pidoćama i kremom od cikleDebit vinarije:
Vinarija Vinoplod
Vinarija Birin
Vinarija Baraka
Vinarija Sladić
Vinarija Ante Sladić
Vinarija Testament
Vinarija Rak
Vinarija Lasin – Džapo
Vinarija Prgin
Vinarija Škovina
Ljubavi pidoće i debita će ove godine kumovati i maslinova ulja Šibensko kninske županije, koja su svoju kvalitetu potvrdila na brojnim svjetskim natjecanjima:
- OPG Mudrina, Skradin - Krvavica, Oblica
- OPG Laurenta Domagoj Živković, Zečevo Rogozničko - Oblica
- Đani Lazar, Pirovac - Oblica
- Ante Urem, Pirovac - Blend (Coratina,Frantoio, Mašnjača, Oblica i Krvavica)
- OPG Natura Škoj, Prvić Šepurine - Oblica, Levantinka
- OPG Podrug, Piramatovci - Oblica, Krvavica
- OPG Uroda - Leccino, Lastovka, Oblica
- SOPG Ante Rupić, Grebaštica - Oblica
- Uljara Laća, Skradin - Krvavica
- Uljara Sv. Ivan, Vodice - Blend (Oblica, Levantinka, Leccino, Frantoio, Pendolino)
Veselimo se Vašem dolasku 10. lipnja na Šibenskoj rivi, a ukoliko propustite događaj, u šibenskim restoranima vas očekuje cijeli tjedan bogata ponuda ove izvrsne kombinacije koja će vam zasigurno razveseliti okusne pupoljke.
Restorani koji će sudjelovati u tjednu pidoće & debita:KONOBA MAITO & CAMPANELO by Chef Mate Sučić
Obala dr. Franje Tuđmana 1, Šibenik & Sučići 6, Mirlović Zagora
Kontakt: 099 706 7777
KONOBA ŠJOR
Dobrić 1, 22000 Šibenik
Kontakt: 099 292 9877
RESTORAN PJAT
Trg Pavla Šubića I 3, Šibenik
Kontakt: 098 942 3780
RESTORAN & BAR JADRAN
Obala dr. Franje Tuđmana 52, Šibenik
Kontakt: 022 242 000
BISTRO LUCE & BRIGITA
Obala dr. Franje Tuđmana 10A
Kontakt: 095 539 7802
LE JARDIN RESTAURANT
Obala dr. Franje Tuđmana, Šibenik
Kontakt: 091 917 1475
VISIANI BISTRO & BAR
Obala dr. Franje Tuđmana 2, Šibenik
Kontakt: 022 485 814