FOTO: BORIS KAČAN

DŠOF SPORTSKO PENJANJE

Natjecanje u DŠOF sportskom penjanju starta u subotu, 7.10., u 15:00 sati, na penjalištu u kanjonu Čikole, u sektoru „Osoje“.

Natjecanje u sportskom penjanju starta u 15 sati, na penjalištu „kanjon Čikole“ u sektoru „Osoje.“ Od parkinga i Ziplinea do penjališta ima svega 10-ak minuta hoda, a organizatori DŠOF-a su vam osigurali prijevoz iz Skradina do kanjona Čikole i natrag, ukoliko ne želite ići vlastitim automobilom. Prije natjecanja u sportskom penjanju, bit će organizirana besplatna radionica sportskog penjanja, s početkom u 13:30 sati pa svi koji žele saznati malo više o sportskom penjanju prije samog natjecanja, imaju priliku i za to.

Pristupne staze i vidikovci kanjona Čikole lijepo su uređeni, a smjerovi su primjereni kako početnicima tako i vrlo iskusnim penjačima koji traže veći izazov. Sektor „Osoje“ trenutno ima 89 smjerova (ocjene 4b-8a), dok cijelo penjalište ima 317 smjerova do težine 8b+, a nalazi se u neposrednoj blizini „NP Krka.“

Penjač za napredovanje po stijeni koristi snagu, izdržljivost svoga tijela i poznavanje tehnike penjanja, dok mu tehnička sredstva služe isključivo za osiguranje od ozljede. Sportsko penjanje ima brojne pozitivne učinke: fizički razvoj tijela i razvoj motoričkih sposobnosti (izdržljivost, fleksibilnost, koordinacija, ravnoteža), poboljšava fokusiranost, jača samopouzdanje, pogoduje rješavanju straha od visine.

Cijena kotizacije iznosi 15 Eura.

-->Prijave za sudjelovanje<--

 

PRAVILA ZA SUDJELOVANJE NA NATJECANJU U SPORTSKOM PENJANJU PROČITAJTE NA LINKU.