FOTO: DREAM DIVISION

CRO Race u Primoštenu!

Primošten (29.09.2022.)

Veliko sportsko događanje, biciklistička utrka CRO Race čije je ovo sedmo izdanje, opet će u svijet poslati najljepšu razglednicu Hrvatske!

Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održat će se od 27. rujna do 2. listopada i ovaj put u Hrvatsku dovesti neke od najjačih UCI WorldTeam timova –  šest ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije, a među njima su poznata biciklistička imena od kojih su neki pojedinci pobjednici slavnog Tour de Francea. Tako će CRO Race i ove godine u Hrvatskoj okupiti najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će voziti trasu dugu preko 1.000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske. Ljubitelji biciklizma moći će uživati u nastupu dvadeset timova, a čitavu će Hrvatsku pretvoriti u sportsku arenu i kroz vrhunsko sportsko natjecanje gledateljima opet pokazati raskošne prizore kontinenta i obale.

Natječu se velika imena profesionalnog biciklizma

CRO Race iz godine u godinu postaje sve snažniji u natjecateljskom smislu, što je jasan pokazatelj njegove prepoznatljivosti u svijetu profesionalnog biciklizma. Najavljeno je kako će se na ovogodišnjem CRO Raceu natjecati neke od najboljih biciklističkih ekipa poput timova Trek-Segafredo, Jumbo-Visma, Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious i ostalih. Neka od zvučnijih imena su Phil Bauhaus, Damiano Caruso i Matej Mohorič iz Bahrain Victoriusa, kojem se ove godine pridružio i Hrvat Fran Miholjević. Sudjelovat će i poznati Bernal Gomez, Castroviejo, Kwiatkowski, Thomas, Viviani i brojni drugi vrhunski biciklisti.

Već drugu godinu za redom CRO Race stiže u najljepši Primošten, a uzbudljiva treća etapa voziti će se od Sinja sa startom u 13:00 i ići sve do Primoštena kod Kipa Gospe od Loreta. Planiran ulazak u cilj je oko 16:40, cjelokupna trasa trke biti će u duljini od 163 km i na rasporedu je u četvrtak 29.rujna 2022. Biciklisti će proći područjem Primoštena u dva navrata, dolaze iz smjera Splita i Trogira cestovnim pravcem prema Šibeniku, Jadranskom magistralom nastavljaju putem D8 Splitska – Dalmatinska – Huljerat – Bilo-Strane. Južnom magistralom će se ponovno vratiti u Primošten, te ući na cilj treće etape kod Kipa Gospe od Loreta na Gaju. Kids CRO Race, rekreacija i zabava za mališane će se provesti u suradnji sa Osnovnom školom Primošten, a svrha nam je poticanje mlađih generacija na sport i rekreaciju. Trajati će u periodu od 12:00 do 14:00, a sama utrka je za djecu od 9 do 12 godina na virtualnim trenažerima.

Praćenje prijenosa treće etape biti će na Video wall-u, pripremili smo DJ zabavni program, svečanu ceremoniju nagrađivanja pobjednika i vodećih biciklista. Radujemo se ponovnom  CRO Race Primošten, i vjerujemo da će biciklistička utrka plijeniti pažnju ljubitelja biciklizma. Općina Primošten je prepoznala ovo iskustvo kao nijedno drugo, ovim putem pozivamo sve ljubitelje biciklizma da iskoriste priliku i uživaju u ovom velikom projektu promocije ljepota Hrvatske i cikloturizma.

Također čestitamo svim sudionicima i želimo im puno sreće na trasi dugoj 1000 kilometara u šest etapa diljem Lijepe naše.

Vidimo se u Primoštenu!