Eno i gastro

Otkrijte bogatu gastronomsku raznolikost regije, kušajte složena tradicionalna jela, uživajte u sočnim kontinentalnim delicijama, okusite izvrsne morske i lagane dalmatinske specijalitete, prepustite se užitku raznovrsnih lokalnih slastica, vrhunskih vina i aromatičnih rakija i neka vam ovaj nezaboravni gurmanski doživljaj ostane zauvijek u sjećanju!

 
Gastronomska tradicija regije

Gastronomska tradicija područja Šibensko-kninske županije nadaleko je poznata. Sličnosti s talijanskom i turskom kuhinjom su očite, što se može pripisati dugoj mletačkoj i turskoj vladavini na ovom području tijekom srednjeg vijeka. Osnovne su karakteristike šibenske kuhinje svježe namirnice te jednostavna priprema s malo začina i začinskog bilja (osim peršina, češnjaka, luka i lovora). Kuhinja šibenskog područja može se podijeliti na dvije podvrste, onu koja se odnosi na obalni i otočni dio te onu karakterističnu za kontinentalni dio županije.